Tips

Onderhoud van uw bril
Wij adviseren u de bril onder stromend, handwarm water schoon te maken. Zo worden harde stofdeeltjes eerst van de glazen weggespoeld. Gebruik een zachte zeep om eventuele vetresten te verwijderen. Droog de bril met een schone zachte doek af. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek ongeschikt, omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft.

Bescherming op reis
Op reis adviseren wij u gebruik te maken van brilpoets- of microfiber- doekjes. Zorg er wel voor dat deze doekjes goed schoon zijn. Het gebruik van zakdoekjes of keukenpapier wordt sterk afgeraden. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die uw glazen kunnen beschadigen. Indien er vuil achterblijft op plaatsen waar u niet bij kunt komen, loop dan even bij ons langs, wij plaatsen uw bril in een speciaal bad waar we het vuil met ultrasone geluidsgolven losweken.

Nuttige tips
Leg uw bril nooit zo weg dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde ruwe oppervlakten.
Een goed passende, stevige brillenkoker biedt de beste bescherming.
Stel brillen niet bloot aan extreem hoge temperaturen. Denk hierbij aan de sauna of een in de zon geparkeerde auto.
Leg uw bril nooit met de bolle zijde van de glazen naar beneden.
Agressieve stoffen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met: aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.
Laat ons uw nieuwe bril na zo’n 2 tot 3 weken even controleren op de juiste pasvorm. Wij controleren dan tevens even of de schroefjes goed geborgd zitten. Zo bent u zeker van een maximaal kijkcomfort.
Heeft u de bril ergens tegenaan gestoten en past hij niet meer perfect, dan moet uw bril worden bijgesteld. Doe dit nooit zelf, wij hebben de juiste apparatuur in huis om de pasvorm weer te herstellen. Tevens zullen wij controleren of er geen verborgen gebreken aanwezig zijn.
Laat uw ogen regelmatig, bij voorkeur eens in de twee jaar, door ons controleren. Boven de veertig jaar is een jaarlijkse controle zelfs raadzaam. Dan weet u zeker dat u goed blijft zien en dat er geen andere oogproblemen zijn.
Wij adviseren u regelmatig bij ons langs te komen voor een perfecte afstelling van uw bril. Zo kunnen we u een optimaal draagcomfort garanderen.
U kunt uw bril bij ons afgeven om een extra grondige reinigingsbeurt te geven. Uw bril wordt in een speciaal bad geplaatst, waar de vervuiling met ultrasone geluidsgolven wordt losgeweekt. Wij adviseren een jaarlijkse ultrasonische reinigingsbeurt om voortijdige corrosie, onder meer door transpiratie, te voorkomen.

Onze zorg voor uw ogen
Wij voelen wij ons verantwoordelijk voor alles wat betrekking heeft op uw bril. Vanaf de oogmeting tot en met het moment waarop u de bril vervangt. Wij zorgen ervoor dat uw nieuwe glazen perfect bij u passen, zodat u er optimaal mee kunt zien op de afstand(en) die u wenst. Ieder brillenglas wordt speciaal voor u op de exacte sterkte en op de juiste maat geslepen. Kunststof brillenglazen zijn licht in gewicht, nagenoeg onbreekbaar en daardoor uiterst comfortabel en veilig. Minerale glazen zijn ‘glashard’, en daardoor ook breekbaar en zwaar. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u jarenlang plezier heeft van uw aankoop want pas als u helemaal tevreden bent, zijn wij het ook.

Productgarantie
Uw nieuwe bril/montuur en bijbehorende glazen zijn 12 maanden 100% gegarandeerd tegen alle mogelijke productie- en fabricagefouten
Als extra aanvulling op deze fabrieks/productgarantie bieden wij u de volgende service:als uw Varilux-glazen binnen 2 maanden niet naar tevredenheid kijken, worden ze gratis omgeruild voor een type waarmee u prettiger kijkt. U heeft dan bij vervanging maximaal recht op de oorspronkelijke aanschafwaarde.Teruggave van een eventueel prijsverschil of van het totale aankoopbedrag is niet mogelijk.Als service bij glas- en montuurbreuk die niet gedekt worden door fabricagefouten ontvangt u de volgende kortingen bij vervanging van de diverse onderdelen:

  • In het 1e halfjaar 65%
  • In het 2e halfjaar 45%
  • In het 3e halfjaar 25%
    Let op: Bij vervanging worden altijd een identiek montuur en glazen van dezelfde sterkte en uitvoering gebruikt én deze service geldt niet voor schadegevallen die al door een verzekering worden gedekt. Montage bij glasbrillen is € 35,- per glas.